100 Adet ve Üzeri İhtiyaçlarınıza Özel Fiyat Teklifi Alın !
KKD

Ekibinizi KKD Giymeye Motive Etmenin 5 Yolu

Hultabs Blog - Ekibinizi KKD Giymeye Motive Etmenin 5 Yolu
KKD Ürünlerimizi İncelemek İçin

Kişisel Koruyucu Ekipman (KKD) Neden Önemlidir ?

Kişisel Koruyucu Ekipman (KKD), sahadaki tehlikeli alanlarda çalışan çalışanların güvenliği açısından hayati derece bir öneme sahiptir. Görünürlüğü yüksek ceketler ve koruyucu eldivenlerden kulak ve baş korumasına kadar KKD, yaralanmalara karşı çok önemli bir son savunma hattı sağlar.

HSE istatistiklerine göre, 2017/18'de Avrupa Birliğindeki işçilerde tahminen 555.000 ölümcül olmayan yaralanma olduğu rapor edildi. Bulgular, bunların %31'inin kayma, takılma veya düşme, %21'inin elle taşıma ve kaldırma, %10'unun bir cisim çarpması ve %7'sinin yüksekten düşme nedeniyle olduğunu gösterdi.
Bu kazaların tümü ölümcül olma potansiyeline sahiptir, ancak ilgili sağlık ve güvenlik yasalarına ve yönergelerine uyulması halinde birçoğu önlenebilir veya risk azaltılabilir. Bu istatistikler KKD'nin neden bu kadar önemli olduğunu göstermektedir.
Ancak birçok farklı nedenden dolayı birçok işçi doğru KKD'yi kullanma konusunda isteksizdir. Hatta bazıları bunu giymeyi bile reddedebilir. Bu durum şüphesiz uyumu sağlamaya çalışanlar için stresli bir durumdur; bu nedenle işçileri doğru KKD'yi giymeye motive edebileceğiniz en iyi beş yolu derledik.
1. Şirket Güvenliği Kültürü Oluşturun

Tüm çalışanların sağlık ve güvenliğinin öncelikli olduğu bir şirket kültürü oluşturmak, çalışanlara KKD giyme
konusunda şirket içi motivasyon aşılayacaktır. Bu, uzun vadede, işçileri gerektiği zaman KKD giymeye zorlamak için disiplin cezasına başvurmak zorunda kalmaktan çok daha etkili ve daha az zaman alıcıdır.

Bu mesajın günlük olarak iletilmesini ve dolayısıyla çalışma kültürüne entegre olmasını sağlamanın birçok yolu vardır. Ekibiniz neden KKD'ye ihtiyaç duyduğunu anlarsa, sağlık ve güvenlik gereksinimlerine uyma konusundaki kararlılığınızı daha fazla kabul edeceklerdir. İşçi güvenliğinin son derece önemli olduğunu göstermek için çalışanlarınızdan düzenli olarak geri bildirim isteyin. Daha güvenli bir ortam yaratmak için herkesin birlikte nasıl çalışabileceği konusunda harika fikirleri olabilir. Geribildirim resmi veya gayri resmi olarak, örneğin toplantılar (bu toplantılar sırasında sıkı çalışmaları karşılığında bir tür ödül de verebilirsiniz.) veya çalışan anketleri yoluyla toplanabilir. İşyerinde güvenlikten yalnızca yöneticilerin değil, tüm çalışanların sorumlu olduğunu hatırlamak ve bunu anlatmak önemlidir.


Güvenlik işaretlerinin güncel olduğundan ve makul bir yere yerleştirildiğinden emin olmak, işyerindeki risklerin farkında olduğunuzu ve bunları sürekli izlediğinizi göstermenin iyi bir yoludur. Ekibinizin KKD'nin ne olduğunu, neden önemli olduğunu ve ne zaman giyilmesi gerektiğini bildiğini varsaymayın. Çalışanlar, yöneticilerin ve denetçilerin çalışma ortamını daha güvenli hale getirmek için aktif adımlar attığını rutin olarak gördüklerinde, şirket hedeflerine bağlanma ve bu hedeflere ulaşmak için çaba gösterme olasılıkları daha yüksektir.
Çalışanlarınıza çabalarınızın gerçek olduğunu ve sadakatlerinin, motivasyonlarının ve bağlılıklarının artacağını
gösterin.

2. Tehlike Analizi Yapın

Bir işçinin KKD giymeyi reddetmesi genellikle KKD'nin ne olduğunu ve onu giymemenin risklerini tam olarak anlamamasından kaynaklanır. Tüm işyerinde KKD gerekliliğinin aynı düzeyde olması pek mümkün değildir ve her çalışma alanının kendi KKD gereksinimleri olacaktır. “Neden baret takayım?” gibi sorularla karşılaşmış olabilirsiniz. veya "Neden KKD'ye ihtiyacımız var?" Bu talepler, her bir çalışan için tam olarak neyin gerekli olduğunu değerlendirmek üzere tesiste kapsamlı bir tehlike analizi yapılarak karşılanabilir. Bunun bir kısmı, daha önce meydana gelen sorunları belirlemek ve nedenini anlamak için geçmiş olayların ve ilk yardım raporlarının gözden geçirilmesini içermelidir.

Tehlike analizi yapıldıktan sonra güvenlik prosedürlerinin revize edilmesi gerekecektir. Kıdemli bir personel, yeni KKD gerekliliklerini tüm işçilere bildirmek için bir toplantı düzenlemelidir. Her kişinin veya ekibin hangi özel KKD'yi giymesi gerektiğini, ne zaman giymesi gerektiğini ve KKD'nin hangi tehlikelere karşı koruduğunu açıklığa kavuşturmak önemlidir.

Çalışanlarınız, KKD'yi yalnızca bir uyumluluk kutusunu işaretlemek veya paradan tasarruf etmek için zorunlu kılmadığınızı anlamalıdır; bunu onların güvenliğini ve refahını artırmak için yapıyorsunuz.
3. Düzenli KKD Eğitimi Gerçekleştirin
Çalışanların, uygun KKD giymenin neden önemli olduğunu ve bunun nasıl doğru şekilde kullanılacağını anlamamaları halinde, KKD uyumluluğuna bağlılıkları daha düşük olacaktır.

Tehlike analizinizden elde ettiğiniz bulguları kullanarak çalışanlarınıza yeni revize edilen güvenlik prosedürleri konusunda eğitim verin. Bu, her çalışma alanına ve gerçekleştirilmesi gereken her göreve uygun olarak KKD'nin doğru kullanımına ilişkin düzenli eğitimi içerecektir. Herkesin kullandığı güvenlik ekipmanının etkisini en üst düzeye çıkardığından emin olmak için bu oturumların sonuçları izlenebilir.

Bu eğitim oturumlarının bir kısmı aynı zamanda KKD'nin neden bu kadar önemli olduğuna da odaklanmalıdır. Çoğu zaman işçiler kurallara uymamanın olası sonuçlarının hatırlatılmasına ihtiyaç duyarlar. Gerçek hayattan hikayeler ve kaza veya ramak kala videoları, mesajın yerine ulaşmasının ve çalışanların neden KKD giymeleri gerektiğini anlamalarına yardımcı olmanın etkili bir yoludur. Kaza raporlarınıza bakın ve yaralanmanın doğrudan KKD'nin yanlış kullanımından kaynaklandığı durumlara ilişkin örnekler kullanın. “Eğer bunu yapmazsanız, bu olabilir…” demek yerine, “Bu oldu ve tekrar olabilir…” diyebilirsiniz. Aynı noktayı vurgulamak için sektörünüze ait daha geniş istatistiklerden de yararlanabilirsiniz.

Ekibinizin yaptıkları işi ve kullandıkları makineleri çevreleyen tehlikeleri ve KKD'nin giyilmemesi veya doğru
şekilde kullanılmaması durumunda yıkıcı sonuçların olabileceğini tam olarak anlaması gerekir. Çalışanlar aynı
zamanda ekipmanlarına nasıl doğru bakım yapacakları ve depolayacakları ve KKD'yi aşınma, yıpranma ve arızalara
karşı nasıl inceleyecekleri konusunda da bilgi sahibi olmalıdır.

KKD eğitimi ve araç kutusu konuşmaları düzenli olarak veya güvenlik politikanız her güncellendiğinde sunulmalıdır.
Her yeni çalışan işe başlamadan önce tam bir eğitim almalıdır. Göreve yeni başlayan çalışanlar, kişisel koruyucu
ekipmanın ne olduğunu bile bilmiyor olabilir. Hiçbir varsayımda bulunmayın ve eğitiminizin tüm temelleri
kapsadığından emin olun.

4. Doğru KKD'yi Seçin
"Yolumuza çıkıyor!"

"Düşmeye devam ediyor!"

"Kazılıyor!"

"Buğulanıyor!"

Bu şikayetlerden herhangi biri tanıdık geliyor mu?
KKD'nizi seçerken çok çeşitli seçenekleriniz var; peki iş yeriniz ve çalışanlarınız için doğru kararı verdiğinizden nasıl emin olabilirsiniz? Çalışanları karar alma sürecine dahil etmek, en uygun KKD'yi seçtiğinizden emin olmanın harika bir yoludur. Sonuçta onu kullanması gerekenler onlar! İşçilerin KKD'lerini seçme konusunda söz hakkı varsa, bu konuda şikayette bulunma olasılıkları daha düşük olur.

Ekibinize düşündüğünüz ürünleri gösterin. Birkaç örnek toplayın ve işçileri günlük görevlerini yerine getirirken yeni öğeleri denemeye davet edin. Gelecekteki KKD satın alma tercihlerinizi yönlendirebilecek uyum, uygunluk ve konfor açısından değerli girdilere sahip olabilirler. Kadın çalışanlar için doğru uygunluğu bulmak özellikle zor olabilir , bu nedenle kadın çalışanlarınızın KKD'lerinde rahat ve güvende olmalarını sağlamanın en iyi yolu, konuyu onlarla tartışmak ve birlikte çözümler üretmektir.
Ekibinizin KKD ile ilgili sorunlarını dinlemeye ve onlarla empati kurmaya zaman ayırmanız ve onların tercihlerine uyum sağlama konusundaki kararlılığınızı göstermeniz, onları sağladığınız ekipmanı şikayet etmeden giymeye teşvik edecektir.

Ayrıca gereksinimlerinizi ve karşılaştığınız zorlukları KKD tedarikçinizle tartışmalısınız. Neden KKD'ye ihtiyacınız olduğunu, nasıl ve nerede kullanılacağını açıklayın. Tedarikçiniz hangi öğelerin mevcut olduğu konusunda size tavsiyede bulunabilir ve uygun ekipman konusunda size rehberlik edebilir. Ekibinizin ihtiyaç duyduğu KKD'ye sahip olmasını sağlamak için doğru uyum ve gerekli güvenlik özelliklerine sahip ürünleri bulun.
5. Politikanızı Uygulayın

Tüm bu çabaların, tüm amirler ve yöneticiler tarafından uygun şekilde teşvik edilmesi ve uygulanmasıyla desteklenmesi gerekmektedir. Bazı işçiler KKD giymeyi reddederler ancak üstlerinden herhangi bir uyarı
almazlarsa, suçluların sayısı artmaya devam edecektir.


KKD prosedürünü tutarlı bir şekilde takip eden çalışanların taahhütlerini kabul etmek için bir ödül planı oluşturabilirsiniz. Bu tür olumlu pekiştirme, başkalarını da onların yolundan gitmeye teşvik edecektir.


Hala gerekli KKD'yi giymeyi reddeden ve diğer meslektaşlarının aldığı olumlu teşviklere hemen yanıt vermeyen
bazıları olabilir. Söylemeye gerek yok, kurallara saygısızlığa sıfır tolerans gösterilebilmesi için bu vakaların hassas fakat hızlı bir şekilde ele alınması gerekir. Örnek olarak liderlik etmenin de büyük bir etkisi olacaktır.
Gerektiğinde KKD'nin giyilmesi de dahil olmak üzere tüm doğru güvenlik prosedürlerini takip ettiğinizden emin
olun; yalnızca birkaç dakikalığına üretim alanında olsanız bile.

Basit Değişiklikler Yapmak Hayat Kurtarabilir

Doğru KKD'yi giymenin önemi göz ardı edilemez. Çalışanlarınızı zarardan korumak bir öncelik olmalıdır ve bir güvenlik kültürü oluşturmak için bu mesajı açıkça ve tekrar tekrar iletmelisiniz. İşyerinizin tüm alanlarında doğru KKD'yi sağladığınızdan, düzenli eğitim verdiğinizden ve KKD'nizi özenle seçtiğinizden emin olmak için bir tehlike analizi yapın. KKD'nin ne zaman giyileceği, ne giyileceği ve neden giyileceği konusunda net bir politika, çalışanlarınızı kurallara uyma konusunda motive edecek ve uymamayı seçenleri disipline etmenize yardımcı olacaktır. En iyi sağlık ve güvenlik uygulamalarına bağlı kalarak birçok işyeri yaralanmasının meydana gelmesi azaltılabilir veya tamamen önlenebilir. İşyerinizde birkaç basit değişiklik yapmaya zaman ayırarak ölümcül bir kazayı önleyebilirsiniz.

“Kaza temenni ederek değil tedbir alarak önlenir.”

0
0